Supa crema de ciuperci

de Gabriela_Gh in Supe, 19 Noi 2018 | 3014 vizualizari

 

  Supa crema de ciuperci cred ca este binevenita si la pranz si la cina. Este gustoasa si satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr. ciuperci
  • 1 morcov potrivit
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 tija apio
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 bucata telina
  • 1 lingura faina de secara(fiecare dupa preferinta)
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita tumeric
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • piper dupa gust
  • 3-4 linguri de ulei
  • 50 gr unt
  • 200 ml smantana de gatit
  • 2 l apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ciuperci:

   Se spala legumele. Punem uleiul la incins intr-o tigaie mai mare. Adaugam pe rand ceapa taiata solzi, telina, morcovul, usturoiul si apio taiate cubulete. Dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga si ciupercile. Se gatesc impreuna cam 12-15 min la foc potrivit. 

   Se muta toate legumele din tigaie intr-o oala de ciorba de 3-4 l. Se adauga sarea, nucsoara, tumericul, piperul, faina, o cana de apa fiarta si se mixeaza cu blenderul vertical. Se adauga apa treptat, mixand pana cand obtinem o supa fina si cremoasa.

  O mai fierbem  3-4 min, adaugam smantana, amestecand cu o lingura de lemn. La sfarsit punem cubuletul de unt.

  Luam vasul de pe foc si supa crema de ciuperci este gata. Am decorat cu putina smantana si cateva ciuperci oprite inainte de mixare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa clara de rasol de vaca cu melcisori!